دیجی سان

NFC چیست و در کیوسک هوشمند چه کاربردی دارد؟

یکی از فناوری‌هایی که در تولید انواع کیوسک هوشمند به کار می‌رود، NFC است. احتمالا این واژه را تابه‌حال شنیده‌اید اما اگر NFC برایتان ناآشناست یا از کاربرد آن در کیوسک‌های تعاملی اطلاعی ندارید، تا پایان این مطلب با ما همراه شوید. در ادامه، هرآنچه باید درباره فناوری NFC و کاربردهای آن بدانید را توضیح می‌دهیم.

NFC چیست؟

واژه NFC مخفف «Near Field Communication» به معنای ارتباطات میدانی نزدیک است. این فناوری به دو دستگاه مانند تلفن همراه و کیوسک پرداخت امکان می‌دهد که زمانی که به یکدیگر نزدیک هستند، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در واقع، NFC یک فناوری است که امکان پرداخت بدون تماس را فراهم می‌کند.

فناوری NFC به فناوری شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) که معمولا در کارت‌های امنیتی درب محل کار یا منزل از آنها استفاده می‌کنید، شباهت فراوانی دارد. در حقیقت، NFC شکل تکامل‌یافته RFID است که پیشرفته‌تر شده و امنیت بیشتری دارد.

NFC چیست

NFC چطور کار می‌کند؟

فناوری NFC که در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی وارد بازار ابزارهای فناورانه شد، از فرکانس RFID خاصی (دقیقا ۱۳.۵۶ مگاهرتز) برای ارتباطات نزدیک استفاده می‌کند. تا به امروز یکی از رایج‌ترین کاربردهای فناوری NFC همان کارت‌های شناسایی بوده که برای دسترسی به مکان‌هایی مانند ساختمان‌های اداری یا پارکینگ‌های خصوصی از آنها استفاده می‌کنیم. البته، این تنها کاربرد این فناوری نیست، بلکه امروزه NFC برای تأمین انرژی چیزی به نام پرداخت‌های بدون تماس به کار می‌رود.

اگر به تازگی در صف فروشگاه‌های بزرگ ایستاده باشید، احتمالا کیوسک‌های پرداخت یا سفارش‌‌دهی را دیده‌اید که از طریق این فناوری کار می‌کنند. پرداخت بدون تماس تراکنشی است که به تماس فیزیکی میان تلفن همراه هوشمند و پایانه پرداخت نصب‌شده روی کیوسک تعاملی نیازی ندارد. برای پرداخت صورت‌حساب‌ها کافیست که تلفن همراه خود را که دارای کیف پول الکترونیکی است، نزدیک کیوسک نگه دارید. برای پرداخت نیز باید گزینه مربوط به آن را بزنید یا فقط تلفن را در نزدیکی کیوسک نگه دارید.

هنگامی که تراکنش یک پرداخت بدون تماس شروع می‌شود، فناوری NFC وارد کار می‌شود. با استفاده از فرکانس خاصی که گفتیم، دستگاه مجهز به این فناوری و تلفن همراه هوشمند اطلاعات رمزگذاری‌شده را به یکدیگر منتقل می‌کنند تا پرداخت تکمیل شود. این تراکنش فقط چند ثانیه طول می‌کشد. در واقع، سرعت مهم‌ترین و جالب‌ترین بخش پرداخت‌های NFC است. در این پرداخت‌ها در کسری از ثانیه تراکنش‌های رمزگذاری‌شده انجام می‌شود. این مدت زمان از زمانی که در پرداخت‌های نقدی برای بیرون آوردن کیف پول خود و کارت کشیدن در کارت‌خوان یا حتی پرداخت نقدی صرف می‌شود نیز کمتر است.

مزایای وجود فناوری NFC در کیوسک تعاملی

این روزها بیشتر افراد تلفن‌های همراهی مجهز به فناوری NFC دارند. بنابراین، اجرای عملکردهای جدید در کیوسک‌های تعاملی و ارائه خدمات به شکلی ساده‌تر و تعاملی‌تر در این کیوسک‌ها دور از تصور نیست. کیوسک‌های تعاملی مجهز به فناوری NFC برای کسب‌وکارها و مشتریان آنها مزایای متعددی دارند. در ادامه، ۴ مزیت مهم این کیوسک‌ها را می‌خوانید.

کیوسک هوشمند دیجی سان مجهز به NFC
کیوسک هوشمند دیجی سان مجهز به NFC

۱. پرداخت غیرنقدی

کیوسک‌های پرداخت در فروشگاه‌ها و مراکز خرید از طریق فناوری NFCخوان تنها با یک ضربه تراکنش پرداخت را انجام می‌دهند. کارت اعتباری یا حساب بانکی کاربر از طریق اپلیکیشن پرداخت در تلفن همراه فعال می‌شود. با ضربه زدن یا حتی نگه داشتن تلفن در نزدیکی کیوسک، بدون استفاده از پول نقد یا کارت اعتباری تراکنش به سرعت انجام می‌شود.

از طریق این فناوری، مشتریان خریدی سریع و راحت را تجربه می‌کنند تا فروشگاه یا مرکز خرید مورد نظر به کسب‌وکاری محبوب نزد مشتریان تبدیل شود.

۲. بازاریابی بهتر از طریق دیجیتال ساینیج

فناوری NFC به کاربر این امکان را می‌دهد که تلفن همراه هوشمند خود را در نزدیکی دستگاه‌های مجهز به این فناوری نگه دارند و به یک وب‌سایت متصل شوند. از آنجایی که گوشی‌های همراه امروزی اکثرا به این فناوری مجهز هستند، به نصب برنامه خاصی روی گوشی هم نیازی نیست. در نتیجه، افراد بیشتری به استفاده از این فناوری علاقه نشان می‌دهند.

به عنوان مثال، کیوسک‌های اطلاع‌رسانی مجهز به این فناوری در یک ساختمان اداری فرصت خوبی برای بازاریابی هستند. هنگامی که فردی به این ساختمان مراجعه می‌کند و روبه‌روی کیوسک اطلاع‌رسانی در بخش‌های مختلف آن می‌ایستد، می‌تواند نام دفتر مستقر در هر بخش از ساختمان به همراه لینک وب‌سایت آن را در تلفن همراه خود ببیند. با وارد شدن به لینک مورد نظر نیز درباره دفتر تجاری مربوطه و محصولات و خدمات آن اطلاعات بیشتری کسب می‌کند. 

۳. مراقبت‌های بهداشتی بهتر از طریق کیوسک مجهز به NFC

کیوسک‌های تعاملی در داروخانه، مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز کاربرد دارند. وجود فناوری NFC در این کیوسک‌ها سبب می‌شود که اموری مانند پرداخت هزینه نسخه و خدمات درمانی به‌سادگی و در عرض چند ثانیه انجام شوند. در نتیجه، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به سادگی و سریع‌تر انجام می‌شود. نمونه بارز کاربرد این کیوسک‌ها را می‌توانید در مرکز جامع سرطان برکت مشاهده کنید. کیوسک‌های اطلاع‌رسانی، پرداخت و نوبت‌دهی در این مرکز درمانی امکان پرداخت‌های سریع و مطمئن را فراهم کرده‌اند.

۴. ورود آسان از طریق کیوسک‌های امنیتی

تلفن‌های همراه مجهز به فناوری NFC بدون نیاز به اثر انگشت به تأیید هویت کاربران کمک می‌کنند. در نتیجه، برای کیوسک‌های امنیتی در محل کار یا سایر اماکن مناسب هستند. در حالت عادی، ممکن است کارکنان یا افرادی که می‌خواهند وارد یک ساختمان دارای کیوسک امنیتی شوند، رمز عبور یا کارت هوشمند خود را فراموش کنند. در صورت وجود کیوسک‌های مجهز به فناوری NFC این مشکل به سادگی حل می‌شود چون ممکن است کسی رمز عبور خود را فراموش کند اما کمتر کسی تلفن همراه خود را فراموش می‌کند.

سخن پایانی

امروزه کیوسک‌های تعاملی به فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند NFC مجهز شده‌اند. این فناوری هم به بهبود تجربه خرید مشتری کمک می‌کند و هم بازاریابی موفق و رونق بیشتر کسب‌وکارها رؤیایی دور از دسترس نخواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *